Prefab bouw

 

Op zoek naar prefab bouw of prefab woningen? Dan ben je bij Prefab@home aan het juiste adres. Met prefab bouw kun jij jouw droomhuis, schuur, dakkapel of andere bouwconstructie realiseren. Maar wat is prefab bouw nou precies?

Wat is prefab bouw?

Prefab is kort voor prefabricage. Hiermee wordt bedoeld dat vanuit ruwe materialen kant en klare bouwelementen worden gemaakt in een gecontroleerde omgeving (fabriek of werkplaats), welke vervolgens op de bouwplaats eenvoudig in elkaar kunnen worden gezet. Het fabriceren van complete bouwcomponenten versnelt de bouw en constructie op de bouwplaats.

Populariteit prefab bouw

Prefab bouw, ook wel bekend als systeembouw, is een werkwijze die (terecht) groeit in populariteit. Prefab bouwelementen besparen tijd, arbeidskosten en zijn duurzaam. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden op het gebied van prefab. Prefab@Home produceert en levert dakelementen, dakkapellen, goten, zoldervloeren, platte daken en wanden op maat. Dit is dan ook onze specialiteit.

Hoe gaat prefab in zijn werk?

Voor de start van de productie wordt er een bouwtekening gemaakt voor het project: een gedetailleerde 3D tekening gemaakt van het betreffende dak met de daarbij behorende elementen. Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk in dit proces, van de gedetailleerde 3D tekening tot aan de voorbereiding van het fabricageproces. Hiermee worden faalkosten beperkt tot een minimum. Het fabricageproces vindt bij Prefab@Home plaats in een gespecialiseerde en gecontroleerde omgeving waardoor onze prefab dakelementen van een hoge en constante kwaliteit zijn. Op de bouwplaats zijn materialen onderhevig aan weersinvloeden en weersomstandigheden, waardoor bijvoorbeeld vocht in het materiaal kan trekken. Daarnaast werkt Prefab bouw efficiënter vanwege het voorwerk binnen. Je hoeft daarom minder snel rekening te houden met het weer. Eenmaal op de bouwplaats worden alle onderdelen gemonteerd tot één geheel. Dit proces is relatief snel gedaan.

Tijd: een groot voordeel

Planning en timing is belangrijk tijdens het bouwproces van een huis of ander gebouw. Prefab bouwen voorziet in een onverstoord bouwproces omdat de productie onverstoord verder kan gaan, zelfs wanneer werkzaamheden op de bouwplaats stilliggen door extreme weersomstandigheden of andere onvoorziene oorzaken. Ook versnelt prefab bouwen de eindmontage van de volledige constructie waardoor woningen en andere gebouwen sneller water-en winddicht worden gemaakt.

Kosten

Prefab bouwen speelt een belangrijke rol in het financiële plaatje van een (woning)bouwproject. Door een bepaalde mate van standaardisatie en de productie in onze fabriekshal wordt veel tijd bespaard, wat resulteert in een flinke verlaging van de arbeidskosten. De kosten voor prefab bouwelementen verschilt per woning en hangt sterk af van de wensen en projectspecificaties. Een prefab woning is relatief goedkoper in vergelijking met een nieuwbouw woning.

Stap voor stap prefab bouw

 

Neem vrijblijvend contact op met ons om te zien wat de mogelijkheden zijn. Bij wederzijdse goedkeuring gaan wij van jouw aan de slag. Klik hier voor meer informatie over dit proces.

prefab-woning-epse-1

 

Allereerst wordt er een gedetailleerde 3D tekening gemaakt van de constructie. Dit is een voorbeeld van een dak wat door Prefab@Home is opgesteld.

prefab-woning-kauwen-3

 

Op bovenstaande afbeelding worden de materialen ingeladen om naar plek van bestemming te gaan. Dit is een zorgvuldig proces waarbij ook maatwerk aan te pas komt, zodat alle onderdelen in goede staat aankomen op de plek van plaatsing.

prefab-woning-delden-1

 

Eenmaal aangekomen wordt de bouwplaats geprepareerd voor de montage van de elementen. Deze elementen worden zorgvuldig geplaatst om vervolgens gemonteerd te worden. Hier is naast mankracht ook een hijskraan voor nodig. Dit proces kun je bij ons neerleggen.

prefab-woning-delden-5

 

Het eindresultaat van 1 dag werken op de bouwplaats. De bouw en montage is in onze eigen werkplaats uitgevoerd en de plaatsing op locatie.

Prefab op maat

Prefab@Home levert standaard daken en elementen maar bovenal daken en dakelementen op maat. Al in de ontwerpfase houden we rekening met potentiële veranderende woonwensen zodat opties als uitbouwen en dakkapellen ook na plaatsing blijven behoren tot de mogelijkheden. Onze daken dakkapellen, goten, zoldervloeren en platte daken zijn naar wens in te richten en te personaliseren.

Aanpak Prefab@Home

Een prefab bouwproces start met een wens of een visie. Door deze vorm te geven in bouwtekeningen en met constructieberekeningen maakt Prefab@Home een oplossing op maat voor elke bovenverdieping. Middels uitvoerige testen en evaluatie garanderen wij bouwelementen van de hoogst mogelijke kwaliteit. Neem direct contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Prefab topgevels

Prefab topgevels, ook wel kopgevels genoemd, zijn specifieke gevelwanden gemaakt voor de bovenste verdieping van een huis of gebouw, doorgaans met een puntdak. Accurate meting, doorcalculatie en tekening is van enorm belang voor de productie van prefab topgevels. Uitsparingen voor ramen en andere elementen zijn uiteraard mogelijk. Alles is op maat mogelijk in overleg.

 

prefab-almelo

Gerealiseerde bouwprojecten

In Delden hebben wij een prachtige schuur opgeleverd. Deze schuur is voorzien van prefab wanden en prefab topgevels. De montage is tevens door ons gedaan. Voor alle foto’s van dit project, klik hier.

 

prefab-schuur-delden-3

prefab-schuur-delden-5

Voor een project in Coevorden hebben wij zestal kappen mogen produceren en leveren. De aannemer heeft zelf de montage hiervoor gedaan. Het resultaat mag er zijn! Voor alle foto’s van dit project klik hier.

 

prefab-woning-coevorden-3

prefab-woning-coevorden-5

 

Contact