Prefab houtbouw

Prefab houtbouw, ook wel systeembouw of prefabricage bouw genoemd, is een werkwijze waarbij bouwelementen in de fabriekshal worden gemaakt in plaats van op de bouwplaats. Deze werkwijze groeit in populariteit omdat het hout minder beïnvloed wordt door weersinvloeden en andere externe factoren op de bouwplaats. Het bespaart tijd, arbeidskosten, en is duurzaam ten opzichte van traditionele bouw. zijn er steeds meer mogelijkheden op het gebied van prefab. Prefab@Home produceert en levert houten bouwelementen voor verschillende soorten projecten.

Bouwproces

Prefab houtbouw is een proces waarbij de materialen in een fabriek of werkplaats tot verschillende elementen worden gemaakt. Vanuit hier gaan de elementen naar de bouwplaats en worden ze verwerkt in de desbetreffende constructie.

Tijdsproces

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van prefab bouw zal dit de bouwtijd versnellen in de uitvoeringsfase, maar het zal wel meer tijd vragen in de voorbereidingsfase. Tijdens de voorbereidingsfase moet namelijk alles goed uitgetekend en gecontroleerd worden. Wanneer dit niet gedaan wordt, kan dit zorgen voor dure en tijdrovende aanpassingen.

Kwaliteit

Doordat de elementen in een fabriek of werkplaats worden gemaakt, zijn ze van hogere en constante kwaliteit dan wanneer ze op een bouwplaats worden gemaakt. Dit komt doordat het fabricageproces in een geconditioneerde omgeving plaatsvindt.

Duurzaamheid

Door het gebruik van hout is het naast sterk, ook duurzaam. De prefab woningen zijn sneller opgewarmd dan traditionele huizen die gebouwd zijn met beton of steen. Daarnaast houden deze huizen de warmte langer vast door de warmte-isolatie en is de geluidsisolatie ook erg goed. Met prefab houtbouw doet u uw portemonnee een plezier en draagt u ook een steentje bij aan een duurzamere toekomst.

Voordelen prefab houtbouw

Toepassing

Het is geen traditionele manier van bouwen zoals het bouwen van een stenen binnenmuur. De elementen bestaan uit een dikke houten binnenconstructie. Met hout zijn er meerdere, verschillende vormen te realiseren en is daarom voor bijna ieder project toepasbaar. Prefab@Home produceert prefab daken, topgevels, dakkapellen en wanden.

Mogelijkheden

Prefab@Home heeft veel ervaring op het gebied van prefab bouw. Bij prefab houtbouw kunt u zelf het afwerkingsniveau kiezen. U kunt kiezen uit Spaanderplaat (v313) bruin of wit van kleur, fermacell, gips of multiplex als binnenafwerking van de prefab houtconstructies. Daarnaast kunt u kiezen voor een duurzame houten gevelbekleding of voor een gemetselde muur als afwerking. De constructies kunnen in de werkplaats reeds voorzien worden van voorzieningen voor installaties en binnen de constructies kunnen de kozijnen aangebracht worden waar u maar wilt.

Neem contact met ons op!

Een prefab proces start met een wens of een visie. Door deze vorm te geven in bouwtekeningen en met constructieberekeningen maakt Prefab@Home een oplossing op maat voor elke bovenverdieping. Middels uitvoerige testen en evaluatie garanderen wij prefab elementen van de hoogst mogelijke kwaliteit. Neem direct contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!